Úvod » Program > ... a ještě se naučím čínsky ...

Předešlé akce

Květen 2016
PO ÚT ST ČT SO NE
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

... a ještě se naučím čínsky ...

09.05.2016 | 18:30 h


Kromě řady neuvěřitelných příběhů ze setkávání s Indiány, ale také s komunisty anebo s kolegy na Akademii věd, kam si chodil dvakrát měsíčně pro plat, uvedl doktor Stingl v klubu dvě věci, na něž se ještě chystá. Jednak by se rád  - vedle sedmnácti jazyků, jimiž se domluví - naučil čínsky a zadruhé by také by uvítal návštěvu Kladna, kde nikdy nebyl, a o jeho exotice tedy ví jen zprostředkovaně. Rozhodně jsou to věci splnitelné a shodli jsme se na tom, že mu je ze srdce přejeme.
Z návštěvy Miloslava Stingla, za níž patří dík doktoru Štěpánu Rusňákovi a fotografu Františku Ortmannovi, kteří mi ji pomohli domluvit a zorganizovat, existuje záznam a v dohledné době se objeví na našem webu. Tam znovu zažijete skutečnou srandu, jíž je schopen jen muž s nadhledem a odstupem - nejen od Strašnic, odkud se známe a kde žije, ale od života vůbec. Řeč byla o ženách - to hlavně, protože ty Stingl miluje -, ale také o již zmiňovaných "rudoších" a skutečnosti, jak se díky příslušnosti k rudým bratrům - těm daleko v Americe - mohl stát v socialismu indiánským náčelníkem, jehož korunovali v Praze v roce 1988. Ten, který vede je jeho indiánské jméno, soudruhu náčelníku mu prý pak říkali činovníci socialismu, než to celé v roce 1989 skončilo. 
Stingl pamatuje, co málokdo. A umí o tom fenomenálně vyprávět. Jako nikdo jiný. Bylo mi obrovskou radostí se s ním setkat a promluvit, vám jej představit a společně si užít krásný večer. 
Přála bych si, aby to tak bylo, co nejčastěji, jako to bylo tentokrát. A aby byl pan Stingl zdráv. A naučil se čínsky a jel se podívat do Kladna. A pak zase přišel do klubu vyprávět nám o tom, co objevil tam. 
Děkuji všem, kteří jste přišli a přeji příjemnou podívanou na záznam na našem webu. 
S láskou Pavlína Wolfová -  Ta, která se ptala.