Úvod » Program > Jaký je rozdíl mezi ANO a rybou? Prozradil Martin Komárek

Předešlé akce

Květen 2016
PO ÚT ST ČT SO NE
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Jaký je rozdíl mezi ANO a rybou? Prozradil Martin Komárek

30.05.2016 | 18:30 h

Vyprávěl o tom, proč Andrej Babiš není slušný člověk a přesto je tím správným pro českou politiku. I o tom, jak vznikalo hnutí, které Komárkovi učarovalo a jež nám dnes vládne. Jelikož je už kovaný straník, Martin Komárek neprozradil nic z podsukně pří, které se v hodinách, jež jeho návštěvě předcházely, děly přímo v jeho stranicky domovském Liberci. S odkazem na úvodní vtip o rybě a ocasu ale dnes už víme, že tam v to pondělí opustilo kandidátku ANO pro podzimní volby několik lidí.  „Ta situace v krajské organizaci není dobrá, bojuje tam proti sobě několik skupin a do značné míry je prolezlá politikařením. Výsledkem pak je hromadné odstupování lidí z kandidátek, což mě mrzí,“ prohlásil  dva dny nato v novinách poslanec Komárek.
Martin Komárek, jako autor stovek komentářů, který pracoval od roku 1985 v Mladé frontě (později MF Dnes), líčil, jak coby poslanec prožívá vysokou politiku, došlo na ambice stát se ministrem kultury a na předpovědi příštích parlamentních voleb - řeč byla o nadpoloviční většině ANO v parlamentu. Komárek se tak jeví nejen jako běžný politik, ale vysloveně fanoušek vlastního hnutí a politické kolbiště bere jako hřiště. A hraje, jak umí. 
Mluvil o užitečnosti "kluků z plakátu" - lidí, kterými se ANO tak rádo před volbami chlubí, mluvil o poměrech ve vládě i o jednom z nejnudnějších míst na celém světě - české poslanecké sněmovně.
Večer s Martinem Komárkem byla, díky jeho nepopiratelnému umění vypravěče, návštěva někde, kde jsme, myslím, dosud nebyli.
Dík, že jste přišli. Pavlína Wolfová