Úvod » Program > O nás pro vás - Jakub Salkini a Daniel Smrkovský

Předešlé akce

Říjen 2016
PO ÚT ST ČT SO NE
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O nás pro vás - Jakub Salkini a Daniel Smrkovský

03.10.2016 | 18:30 h

Daniel Smrkovský píše:
Trošku málo z mého rodu, mám předky ze Slovenska, Maďarska, Rakouska, Itálie a dokonce z bývalého Pruska (dnešní Německo), jinak jsem rodák z Kolína ze středních Čech.
Celé své dětství jsem prožil na vesnici, tudíž vše kolem mne bylo velmi klidné a pomalé.
Studoval jsem stavební průmyslovku v Kolíně a po škole se potloukal po různých pracech. Vyzkoušel jsem si několik profesí od pomocného dělníka, zedníka, číšníka a prodejce kytiček, až ke stavebnímu mistrovi, díky čemuž jsem se v Kolíně podílel na realizaci bytových domů pro fabriku TPCA.
Po nějakém čase po nástupu do Metrostavu v Praze jsem usoudil, že chci lépe zabezpečit mojí možnou budoucí rodinu, tudíž jsem v 27 letech odešel ze zaměstnaneckého poměru. 
Chtěl jsem znovu okusit tu báječnou svobodu, kterou jsem zažil v době prodeje květin. Začal jsem tak v roce 2007 jako OSVČ pomáhat lidem kolem sebe opravovat jejich bydlení.
Je pravdou, že na konci roku 2008 jsem přišel o velkou část finančních prostředků, a to z důvodu insolvencí vyhlášených na mé zadavatele. Zakousl jsem se a znovu se pokusil nadále pokračovat v mém podnikání a vše ustát.
Na konci roku 2010 jsem vstoupil s pomocí své bývalé ženy na český trh se značkou Baccarat - francouzská krystalérie.
V roce 2011 jsme s bráškou spojili síly a založili stavební firmu, která se zabývá veškerou stavební činnosti.
Následně jsem založil na konci roku 2014 developerskou společnost a v roce 2016 společnost investiční. Nyní čekám na dobrou příležitost.
Na jaře letošního roku jsem pomáhal zabezpečovat chod spolku - Klubko z nití pomáha, kde je moje maminka ambasadorkou, a který pomáhá azylovým domům, kojeneckým ústavům, dětským domovům a seniorům.
A ještě mé záliby a koníčky, vášeň mám pro sport, ale nejvíce ze všeho inklinuji k bojovým sportům, i když mám rád obecně všechny druhy sportovních aktivit. Baví mě umění, kultura, studium AJ - i když mi to vůbec nejde, četba - ale málo kdy se k nim dostanu. Musím se přiznat, že miluji balet, nikdy jsem ho ale nezkoušel.
Občas jsem kreslil, hrál na klavír a v minulosti mixoval i chill out hudbu.
Ještě přiznávám, že se mi líbí autička, hodinky i móda.
Zbožnuji férovost, pokoru, slušnost a upřímnost.
Největší opora je moje partnerka.


A Jakub Salkini o sobě pro vás:

Narodil jsem se v pražském Podolí, kde jsem prožil i své dětství.  Na střední školu jsem chodil na nejstarší strojní průmyslovku v ČR Betlémskou, kde nás mimo jiné učili i základy řemesel , jako je soustružení, sváření či kování. Tehdy jsem si uvědomil, že jakkoliv je řemeslo praktické umět, raději se budu živit ‘‘hlavou‘‘ .  A tak jsem poté plynule přešel na Technickou univerzitu v Liberci, kterou jsem absolvoval v angličtině i v češtině. To proto, že jsem měl ambice žít na Západě a domníval jsem se, že po studiu v anglickém jazyce se snáze uplatním v cizině. Na toto období velmi rád vzpomínám neboť  jsem prožil krásných 5 let života na koleji, které mě formovalo na opravdový život.
Jak už to na světě bývá - člověk míní, život mění. Zůstal jsem v Česku. Postupně prošel všemi pozicemi v rodinném podniku a stal se obchodníkem. Následně  jsem zainvestoval do výrobní technologie v jednom konkurenčním podniku, do kterého jsem také vstoupil. Od toho momentu, podnikám v oblasti výroby obalů pro potravinářské i nepotravinářské účely balení a snažím se vyprofilovat na odborníka v oblasti flexibilních obalů a tisku.
Jsem soutěživý typ a týmový hráč. Dodnes aktivně sportuji florbal a hraji v něm Středočeskou ligu. Kromě sportu, mě baví číst, cestovat a občas i vyjít ze své komfortní zóny, třeba v podobě jachtingu, lezení po skalách, apod.
A jak to bylo dál - i s fotodokumentací - dozvíte se v pondělí. 
Přijďte, budete vítáni, těšíme se na vás!