Úvod » Program > Back to blues s tou nejlepší - Tonya Graves

Předešlé akce

Říjen 2016
PO ÚT ST ČT SO NE
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Back to blues s tou nejlepší - Tonya Graves

10.10.2016 | 18:30 h

"Do Čech byla levná letenka a pak jsem tady zůstala. Nezůstala jsem tady kvůli chlapovi. Ale potkala jsem nějaké muzikanty a ti mi řekli, abych s nima zpívala. Ptala jsem se, proč si myslí, že všichni černoši jsou zpěváci, protože tak to není. Znala jsem černocha, který zpíval falešně," řekla  kdysi Tonya Graves Janu Krausovi.

Před jedenadvaceti lety přijela,byla servírkou, prodavačkou v knihkupectví, vychovatelkou ve škole a před šestnácti lety začala zpívat s Monkey Business. Už předtím tu zpívala blues a vloni - na své zatím poslední, druhé sólové desce Back to Blues - se k blues znovu vrátila.
Po Spojených státech se jí prý nestýská, má dvě české děti a tak tedy už patří sem. Říká, že nemluví moc dobře česky - podle mě je její čeština unikátní a nezamětitelná, což ostatně budete mít možnost posoudít - a její kluci Nikolas a Sebastian zase neumí moc dobře anglicky. Její čeština jim prý, když byly malí, zněla slovensky.
Narodila se nedaleko New Yorku a byla nejstarší z pěti dětí. Naučilo jí to prý hlavně zodpovědnosti. „Když máma řekne musíš, tak prostě musíš. Díky tomu jsem možná i dnes zodpovědná, i když to platí jen občas. Jsem přísná, potřebuji mít ve věcech pořádek,“ řekla kdysi v jednom rozhovoru reprezentantka země, kde se dětem nesmí dát na zadek. A dodala: "Ty dnešní potřebují opravdu pár facek. Ale hlavně potřebují odpovědné rodiče, kteří jim ukážou, že máma není tvůj kamarád, ale máma je máma. V tom spočívá moje přísnost při výchově.“ Téma? Téma! 

A řada jiných a také nějaká ta muzika. Přijďte se seznámit s Tonyou, na ni nezapomenete! 
Těším se na vás všechny! Pavlína Wolfová