Úvod » Program > Houslový virtuos Jaroslav Svěcený

Předešlé akce

Červen 2020
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Houslový virtuos Jaroslav Svěcený

08.06.2020 | 18:30 h
Jaroslav Svěcený - český houslový virtuos zavítá k nám do klubu. Na svém kontě má více než čtyřicet jedna nahraných kompaktních disků světového houslového repertoáru. Jedná se o popularizátora a propagátora vážné hudby.

Po studiu na pražské konzervatoři a AMU se stal nejen sólistou, ale také znalcem historických houslí a stavby houslí. Tyto staré nástroje sám také vystavuje, předvádí i nahrává jejich zvuk. Nevyhýbá se ani občasnému vystupování s uměleckými soubory z oblasti populární hudby.

9. prosince 2010 získal zlatou plaketu prezidenta republiky. 

V poslední době se o slavném houslovém interpretovi mluvilo v souvislosti s depresemi a syndromem vyhoření, kterým předcházel rozvod. Téměř tři měsíce strávil v nemocnici v Hradci Králové. „Bylo to psychicky náročné, ale měl jsem skvělé lékaře a sestřičky. Zahrál jsem pro ně děkovný koncert přímo v hradecké nemocnici. Byl hodně emotivní, ale koneckonců díky nim jsem tady,“ říká Jaroslav Svěcený. 

Na setkání klubu dorazí také Jaroslavova psycholožka a koučka Iva Moravcová. Na setkání klubu dorazí také Jaroslavova psycholožka a koučka Iva Moravcová, která byla našim nedávným hostem v on-line klubovém večeru.  Při této příležitosti Iva představí svoji knihu “Zářit a nevyhořet”, kterou bude možno na místě zakoupit společně s věnováním autorky.

Na setkání klubu dorazí také Jaroslavova psycholožka a koučka Iva Moravcová, která byla našim nedávným hostem v on-line klubovém večeru. Při této příležitosti Iva představí svoji knihu “Zářit a nevyhořet”, kterou bude možno na místě zakoupit společně s věnováním autorky. Kniha bude k dispozici za 260 Kč.