Úvod » Program > Rok se s rokem sešel a ...

Předešlé akce

Duben 2016
PO ÚT ST ČT SO NE
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Rok se s rokem sešel a ...

19.04.2016 | 00:00 h

Milé dámy, vážení pánové.
Další naše společná sezóna se chýlí k závěru. Před sebou máme finále ve velkém stylu – exkluzívní příležitost potkat se s cestovatelem a indiánským náčelníkem Miloslavem Stinglem (9.5.), který, kdyby nedokázal v životě vůbec nic, tak dosud po světě prodal sedmnáct milionů knih. To je byznys téma jako řemen! Ozdobou na našem letošním dortu  pak bude návštěva knížete Schwarzenberga (13.6.), který, ač bezmála osmdesátník, drží prapor české politiky pevně nad hlavou a možná něco chystá. Dozvíme se.

Ale, než to letos skončí obvykle bujarým večírkem ( 27.6. ), připomeňme si visionářský sled událostí sezony 2015/ 2016.
Zkraje roku jsme začali budoucností – setkali se s představitelem skupiny Ztohoven – a budoucnost nás dostihla překvapivě ne skrze 3D tisk a bitcoiny, ale o pár měsíců později rudými trenkami vlajícími nad Hradem.
Naším hostem byl také Jan Petránek, ikona českých zahraničně politických publicistů. Přišel, řekl, co měl na srdci a na co si ještě vzpomněl – a trvalo to předlouho a bylo to skvělé.
Že se faráři nebudí, respektive budí, ale jen v případě zrušení celibátu, zase víme , díky návštěvě slavného duchovního a golfisty Zbygniewa Czendlika.
Pak jsme vzali s humorem vážně Benjamina Kurase – a ten předpověděl to, co se pak  vážně stalo – přišly ustavičné debaty o uprchlících, co sem přicházejí. 
Jedna z nejúspěšnějších HR manažerek světa Rostya Gordon - Smith nám předvedla, jak vypadá energetická smršť a dlouho jsme se tak nenasmáli, jako když nám profesor Vladimír Beneš líčil, jak se operuje mozek.
Naopak vážno bylo na setkání s exdiplomatem a zřejmě příštím kandidátem na prezidenta Petrem Kolářem – vzpomeňte si při kampani 2018!!!
Legraci neskutečnou pak zase vnesl do Villa Voyta Steve Lichtag Loveček, světový dokumentarista a světový bavič.
Hned potom nám trochu došel smích při setkání s ekonomickým poradcem ministra financí Alešem Michlem. Pamatujete, vypadal na první pohled trochu floutkovsky, ale mozek a přesvědčení o věci brilantní. A už tu máme EET, další bude následovat  - někdy si přečtěte retrospektivu na našich stránkách, ať víte, co nás čeká, on to totiž hlásil.
Shrňme si to , vím, že jste zaměstnaní – tedy sezóna 2015 / 2016 tematickým výčtem : 
Krásné ženy – reportérky s kalašnikovy a i ty, které umějí vyrobit sny – pamatujete? Petra s Danielou a Surrealis. Slavní muži a idoly – Vojta Dyk a jeho melancholie anebo Jiří Grygar a jeho vesmír – statečný voják z Iráku – osmadvacetiletý veterán Pavel Stehlík a jeho příběh – přišel i Rajko Doleček, bojující se stejným nasazením jako jiní v Iráku za Srby. Došlo i  na jeho nebezpečný svět kalorií. Erotiku a umění pak skvěle zastupoval fotograf Tono Stano. Dorazil i s modelkou. Přišel i manažer Václav Novák, po všem, co v byznysu dokázal usoudil, že měl mít v životě víc dětí, zasmál se a šel zase podnikat ... to všechno a taky třeba nejzábavnější vládní úředník v zemi, státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.
A těch akcí! Tiskli jsme na 3D tiskárně a každý už máme bitcoinovou peněženku. Viděli jsme Bláznivého Petříčka a tančili Šest tanečních hodin v šesti týdnech. Dvakrát jsme vypluli a, co je důležité, zase připluli. I nějaká ta medaile byla. Mejdanů celá řada. Vánoční veselí i novoroční brunch, degustace všelijaké, výlet na Milešovku, do Bubenče, jen pro nás bavič roku Lichtag promítl jeho film o filmu Aldabra. V Lachtalu se lyžovalo, kolmo míříme na Moravu (6.5.), hrajeme golf... 

Proč to tady tak zdlouhavě píšu? Především proto, abych vám všem poděkovala. Že jsem mohla ty skvělé lidi vaším jménem oslovit a pozvat. Že jste mi umožnili s vámi prožít desítky fantastických večerů a večírků. Že, díky vám, jsem vloni vyzkoušela 19 různě více či méně zdařilých outfitů a je šance, že to napřesrok dotáhnu na 25. Proto, že myslím, že by bylo skvělé, kdybychom v tom spolu mohli pokračovat, jelikož tak, jak to děláme my spolu ve VISION Business Clubu, to nedělají nikde jinde. Funguje to díky té unikátní chemické reakci, co spolu vytváříme a která přitahuje další – vítejme všechny nově příchozí členy, kteří už taky chemicky pracují – Gábinu Vendlovou, Jakuba Salkiniho, Slavěnu Podlouckou, Daniela Smrkovského a Pavla Tecla  – a pozvěme další, kteří si s námi u toho zaslouží být.
Celý tento dlouhý dopis měl samozřejmě posloužit k tomu, abych vám připomněla, že máte zaplatit příspěvek na další rok. Mohla jsem to napsat kratší, to jistě. Ale, když jsme si to tak s Martinou rekapitulovaly, říkaly jsme si, že by to byla škoda. Bylo to vážně fantastické. VISION Business Club je jedinečný, prestižní, aktuální, zábavný a tedy úplně skvělý. Buďme v něm!
Těším se v nových šatech se starým entuziasmem na viděnou v další sezoně s heslem Možná přijde i Václav Klaus!
 
S láskou vaše Pavlína a Martina