Úvod » Program > Psycholog a malíř Andrej Drbohlav

Předešlé akce

Září 2016
PO ÚT ST ČT SO NE
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Psycholog a malíř Andrej Drbohlav

12.09.2016 | 18:30 h

PhDr. Andrej Drbohlav je psycholog a psychopatolog. Dlouhodobě se věnuje analýze profilu sériového vraha a dalším extrémním formám behaviorální patologie a psychopatologie.

Vystudoval behaviorální patologii na univerzitě v Hradci Králové, kde pak pět let tentýž obor učil. Vlastní výzkum zaměřuje na vývoj patologie chování a osobnosti u dětí a dospělých. Odborně se věnuje nejhorším formám deformace osobnosti a chování, jaké v prostředí lidské společnosti mohou vzniknout.
Pavlína letos na jaře, krátce po dvou otřesných případech dětské brutality, kdy na následky šikany žáků zemřela učitelka a hned druhý den v Teplicích zabil čtrnáctiletý kluk svoji kamarádku, dělala s doktorem Drbohlavem rozhovor, ve kterém se ho mimo jiné ptala v souvislosti na resocializační systém v Česku: "Tedy jestli dítě opakovaně ukradně lízátko, nebo někoho zabije, je v podstatě jedno?" ...Je celá řada ústavů, kde jsou v rámci jedné skupiny jedinci vykazující i v tak nízkém věku známky pedofilie, patologické sexuální agresivity, zoofilie, psychopati, paranoici a ve stejné skupině tam najdete člověka s Aspergerovým syndromem anebo schizofrenií.

Ale trochu to závažné téma odlehčeme. Druhou profesí je Andrej Drbohlav výtvarník a designér, používá autorský pseudonym Andy Reiben. Založil virtuální uměleckou galerii Buyfeel, která zastupuje tuzemské i zahraniční výtvarníky.
Kterému z témat se budete chtít více věnovat, je na vás.
Těším se na setkání, Martinag, který se mimo jiné zabývá problematikou psychologie masových a sériových vrahů.