Úvod » Program > POZOR , VÝJIMEČNÁ STŘEDA !!!!! Saša Michailidis s Terezou Polachovou pro vás!

Předešlé akce

Květen 2017
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
             

POZOR , VÝJIMEČNÁ STŘEDA !!!!! Saša Michailidis s Terezou Polachovou pro vás!

10.05.2017 | 18:30 h

Bývalý ředitel Radia 1, scénárista, filmový recenzent a publicista Saša Michalidis bude tak laskav a vezme to tentokrát za mě. Představí v klubu kreativní producentku HBO Terezu Polachovou. Přijďte si je oba poslechnout.
Tereza Polachová je odpovědná za původní české formáty pro síť HBO. Právě ona stála za zrodem vynikající série o Janu Palachovi Hořící keř. Dokázala přeložit národní příběh mezinárodnímu publiku, což je součást hry, hrajete-li v mezinárodní televizní síti. Naposledy z pod jejích rukou vyšel, dle mého skvělý, seriál Pustina.

Tereza popisuje svou práci následovně: 
"V první řadě jde o formát – ten iniciujeme. Pak se rozhodujeme, komu nabídneme psaní scénáře a komu režii. Psaní scénáře je takovým ping - pongem mezi scenáristou a námi, práci mu průběžně připomínkujeme. Výsledný tvar je hodně ovlivněn naším know-how, stylem práce HBO. Když ho dáme do ruky režisérovi, počítáme s určitou mírou jeho „přepsání“ pro potřeby realizace. Režiséra ctíme a snažíme se s ním vždy dohodnout. Třeba Jan Hřebejk, režisér seriálu Až po uši, umí přesně vystihnout mezilidské vztahy, přenést na plátno, co se odehrává pod povrchem."
Polachová má svém kontě také dokumenty jako Král Šumavy anebo Česká country. Lákalo by ji zpracovat knihu Skleněný pokoj o vile Tugendhat. A tvrdí, že Češi mají světu co nabídnout. Jen kdyby vůči němu byli otevřenější.
Na postu kreativní producentky HBO EUROPE pracuje sedm let. K tuzemské seriálové tvorbě je dost kritická, přesto by Češi podle ní jednou mohli být vývozci televizního obsahu podobně jako Seveřani se svým scandi noir nebo Izraelci, mimo jiné tvůrci původní Terapie.
Přijďte, těšte se, bude to fajn. 
Pořadem vás tentokrát laskavě provede znalec filmu i televizní tvorby Saša Michailidis. Díky mu za to. 
Vaše Pavlína Wolfová