Úvod » Program > Režisér Tomáš Svoboda - Jágr, Blonďatá Bestie i Hodinový manžel

Předešlé akce

Květen 2017
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
             

Režisér Tomáš Svoboda - Jágr, Blonďatá Bestie i Hodinový manžel

22.05.2017 | 18:30 h

Pamatujete? Kočí z křoví vyskočí? Brilantní politická satira, kterou převedli herci pod vedením režiséra Tomáše Svobody v divadle Rubín. Převedli ( a ne přeDvedli ) je správně, protože Tomáš Svoboda si toho moc nevymýšlí, on jen prostě zapisuje a pak posílá dál. V dnes už legendárním kabaretu si tak zahráli - snad poprvé v dějinách českého divadla také odposlechy primátora Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška ... Na scénáři tenkrát spolupracoval i dramatik Karel Steigerwald. a spoluautorem  Blonďaté bestie byl samozřejmě Vít Bárta - pamatujete?. Po autorském divadle přišel na řadu autorský film - konkrétně Svobodův debut komedie Hodinový manžel  ( jako hlavní mužskou čtveřici do své filmové prvotiny obsadil Bolka Polívku, Davida Novotného, Davida Matáska a Lukáše Latináka. V ženských rolích se objevila Eva Holubová, Jitka Čvančarová, Zuzana Norisová a Simona Babčáková ) byl trhák. Pak následoval Manžel na hodinu a .. co bude dál?

Tomáš Svoboda  je dramatik a režisér divadla i filmu. Vyučil se dřevomodelářem, vystudoval též divadelní režii. Vystřídal řadu profesí, než jako režisér zakotvil v chebském Divadle Nítě, které také umělecky vedl, stejně jako později i pražské Rokoko a Městské divadlo v Kladně. 
Součástí večera bude promítání ukázek z filmů i divadelních představení. Tomáš je renesanční figura, zábavná a pestrobarevná. " Na zakázku " pro kladenské divadlo napsal spolu s Petrem Kolečkem a nastudoval hru Jágr, Kladeňák. A ta hra - v hlavní roli s Davidem Matáskem, se přece nedala přehlédnout ...
Těšte se na Tmáše Svobodu, já se těším! 
Vaše Pavlína Wolfová