Úvod » Program > Roman Vaněk - popularizátor gastronomie a autor kuchařek

Předešlé akce

Listopad 2018
PO ÚT ST ČT SO NE
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Roman Vaněk - popularizátor gastronomie a autor kuchařek

26.11.2018 | 18:30 h

Je slavný, je zábavný, umí vařit a skvěle prodávat to, co navaří. Takový je další host, který přijal pozvání Vision Business Clubu do Chateau st. Havel. Budete nadšení, až ho osobně poznáte, to slibuju. Těším se na vás! 

"Veverku jsem jedl poprvé, dovezli jsme veverky šedivé z Anglie, tam jsou přemnožené. Děláme sondu do naší historie. Jíst veverky u nás bývalo běžné, teď jsou chráněné, už by se to nejspíš nechytilo. Kočku jsem jedl v Číně, jsou země kde se jedí opice i hadi,” vyprávěl Roman Vaněk nedávno, když promoval svůj pořad Zmlsaně dějiny. Zakladatel Pražského kulinářského insitutu totiž nejen vaří, ale taky učí a píše a vzdělává se a vysílá. Dělá osvětu, řeklo by se postaru. 

Velký propagátor dobrého jídla, který se svého času pustil do boje s velkými řetězci za “ české značky”, se už léta veze na gastronomické vlně, která Česko zasáhla začátkem milenia. Propaguje kvalitní chutnou a "rozumnou”  kuchyni. Napsal dosud skoro dvacet kuchařek, kterých se prodávají sta tisíce ročně. Radí v nich, jak vařit z dostupných surovin jednoduše a dobře. Jak sám říká, nejvíc mu vadí “zdravé recepty”, tvrdí totiž, že neexistuje zdravé a nezdravé jídlo, jen rozumné množství. Za módní vlnu třeba označil momentálně vyhledávané “raw food”. To považuje za extrém. 

Dozvíte se, jak se Roman má a co dělá. Jaké kdy jedl nejhorší jídlo, jak je to s Michelinem a jeho hvězdami, jak nakupovat potraviny správně, kde jíst a kde nejíst - a ještě mnohem víc.

Kdo rád jíte, posloucháte a dozvídáte se - přijďte. 

Na viděnou v klubu! 

Vaše Pavlína Wolfová