Úvod » Program > BUSINESS SPECIAL! Velkostatkář a vizionář Pavel Peška

Předešlé akce

Únor 2019
PO ÚT ST ČT SO NE
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

BUSINESS SPECIAL! Velkostatkář a vizionář Pavel Peška

04.02.2019 | 18:30 h

Příběh podnikatele

Firma Tesyco vznikla v roce 1991 jako společnost s ručením omezeným a o pět let byla transformována do společnosti Tesyco Group a.s. Pavel Peška se ze spolumajitele stal majitelem. Tesyko dnes pracuje pro firmy jako Suzuki Ostřihom, Škoda Auto, Eurokar Ukrajina nebo Diamo Stráž pod Ralskem. Dodává jim elektrozařízení od A do Z. To samo by asi na jeden podnikatelský příběh bohatě stačilo. Ne tak Pavlu Peškovi. 

"Naším snem bylo vybudovat v malebném prostředí lesů nedaleko Nymburka místo, kam se budete rádi vracet. A to nejen kvůli kvalitním potravinám a dobrému jídlu, ale hlavně kvůli neopakovatelné atmosféře "starých časů", kdy se vše dělalo s poctivým fortelem, láskou a respektem k přírodě. Přesvědčte se sami, nakolik se naše sny staly realitou...,"píše na stránkách Dvora Seletice Pavel Peška.

Ne, není vymyšlený!

Kdyby člověk nevěděl, že kromě Tesyka Group a koníčka Dvora Seletice, má Pavel Peška ještě další aktivity, uvěřil by, že čtyřidavacet hodin svého dne tráví - opatrováním stovek krav, býků  a stovek prasat, koz, koní a párek pštrosů. Že mezi tím dohlíží na desítky zaměstnanců, výrobu jogurtů, sýrů, másla, vynikajících paštik, uzenin, vývařovnu polévek a gulášů rozvážených až do domu a výrobě neuvěřitelného množství vynikajícího masa a vede svůj e-shop ... ve volném čase pak že asi přemýšlí jako nejlépe vybudovat hotel a supersýrárnu ... a že to je celé.

Jenže to by nebyl Pavel Peška, který se, mimochodem, o fantastickou tíhu osudu přímo ve Dvoře Seletice, dělí s manželkou Vladimírou a třemi dcerami - bez nich by to nešlo! - kdyby mu tohle stačilo. 

Posledně mi ve své restauraci potichu, aby to Vlaďka neslyšela, protože z kuchyně řídila několikadenní husí hody pro desítky lačných zákazníků s půroční rezervací, vyprávěl, že by rád začal chovat ryby ...  

Musíte se s ním osobně seznámit, jinak to teď možná vypadá, že takový entuziasta nemůže existovat. Já ho ale znám, mluvila jsem s ním, viděla ho na vlastní oči, vážně. A i když má dnes ( v úterý 29.1. ) chřipku, pište si, že v pondělí ( 4.2.) bude dobře naladěn a připraven nás všechny bavit.

Je skvostný, doražte!

Vaše Pavlína Wolfová