Úvod » Program > Výjimečně v 17:00!!! Na e-kole do klubu s Jakubem Ditrichem

Předešlé akce

Květen 2019
PO ÚT ST ČT SO NE
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Výjimečně v 17:00!!! Na e-kole do klubu s Jakubem Ditrichem

20.05.2019 | 17:00 h

Jednou jsme spolu jeli podle jeho mapy po Praze. Projeli tramvajový koridor na Žižkově, řítili se Nuslemi ...  Zkrátka snažil se mě naučit a zamilovat si elektromobilitu ve městě. A tentokrát se pokusí nadchnout pro ni i vás.

ZVEME VÁS OD 17:00 NA PROJÍŽĎKU na nejnovějších modelech. Adresa, kde se sejdeme:  Pod Višňovkou 29, 140 00 Praha 4-Krč. 

Projížďka s Jakubem bude poučná a plná adrenalinu, věřte mi. Vyrazíte z jeho showroomu a krásným terénem Kunratického lesa dojedete až domů  - do Chateau st. Havel, kde budu tradičně v 18:30 čekat já, večeře a program!!!!

" Od elektrokola chci stejný komfort jako při jízdě autem – proto instalujeme na naše kola USB napájecí konektor, prodáváme hlasitý MP3 přehrávač/rádio na řidítka, nabízíme speciální odolnou GPS navigaci s mapami pro snadnou cyklodopravu ve městech, připravujeme bluetooth handsfree do cyklo-helmy, vyvíjíme aplikaci pro chytré telefony, která umožní plánovat a sdílet nové trasy a vylepšení i přes Facebook. Technologicky lze očekávat inteligentnější snímání aktivity jezdce a lepší reakci kola na šlapání, asi do 5-7 let nový typ baterií, který bude mít nižší váhu a objem, plus vyšší energetickou hustotu, ale nechme se překvapit, "  říká Jakub.

Co ho pamatuji bojoval za cyklostezky po Praze, hádal se s radnicí, dosahoval výsledků a někdy taky ne. Jaká konkurence mu vyrostla za necelých deset let, co je v oboru? Jak je na tom mekka elektromobility - Čína a kde končí kolo a začíná skůtr? 

" Rád bych mluvil o tom, že i když jsou dneska e-kola chápaná jako „cyklistická“ novinka, tak budou mít za relativně málo let disruptivní vliv na osobní městkou dopravu. O elektromobilitě se totiž hovoří výhradě ve vztahu k autům, to ale vůbec není realita trhu, kde ještě docela dlouho budu elektromobily ve velké menšině, ale doprava na elektrokole je realita mnoha měst na světě, jak v západní a severní Evropě tak ve vyspělé Asii, napsal mi.

 

Řeč přijde i na infrastrukturu v Praze a obavu z bezpečnosti dopravy na kole po městech i na městskou politiku. 

 

Týká se Vás to? Těšíte se? Přijďte si poslechnout Jakuba Ditricha. 

 

Vaše Pavlína Wolfová