Úvod » Program > Fotbalista Ladislav Vízek

Předešlé akce

Leden 2020
PO ÚT ST ČT SO NE
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Fotbalista Ladislav Vízek

20.01.2020 | 18:30 h

K Vízkovým nepopiratelným sporotvním úspěchům patří fakt, že pořád hraje fotbal a pak fakt, že - vůbec jsem to netušila - obsadil před třemi lety s taneční partnerkou Evou Krejčíkovou deváté místo v soutěži StarDance.

K tomu tenkrát vtipně dodával v rozhovoru pro Právo: 

"Fotbal jsem uměl! Měl jsem talent, ani jsem nemusel dřít a dost jsem na to hřešil. Fotbal pro mě byla zábava. U tance musím každý krok vydřít. Po tréninku mě bolí partie, o kterých jsem vůbec nevěděl, že je mám. Druhý den jsem úplně grogy, hlavně po zvedačkách. Takže mezi fotbalem a tancem je u mě pořádný rozdíl."

Dnes podnikatel Ladislav Vízek, už v letech (64), se důsledně brání tomu, aby byl považován za součást aktuálního fotbalového dění. Rád je komentuje, bez zábran, ale většinu jeho  komentářů si vedení českého fotbalu asi do vitríny nedá. Mistr Evropy z roku 1980 si servítky nebere, tak jako si je nebral například v roce 2019 po trapnostech kolem postupu do první ligy. 

"Dělají si z nás srandu, nic jiného. Je jim úplně jedno, jak to bude vypadat. Vůbec jim nezáleží na tom, co si řeknou lidé. Mají svoji ligu, řídí si to, takže je jim dobře,"  řekl tenkrát do novin.

V legendárním hojně citovaném rozhovoru pro Právo to shrnul jednou pro vždy v roce 2017

"Já jsem hospodský, můžu si, na rozdíl třeba od trenérů, dovolit kritizovat. A pánům na Strahově (sídlo Fotbalové asociace ČR - pozn. red.) se to moc nelíbí. Dokonce mě zažalovali. Konkrétně místopředseda pan Berbr. Prý jsem je dehonestoval a mám platit 100 tisíc. Moje medaile mají vystavené ve svých kancelářích, a dávají mě k soudu…V listopadu 1989 jsem mluvil na Letenské pláni o tom, že s námi nehrají fair play, a teď mě člověk, který byl u StB, žaluje, když jsem řekl pravdu. Mám na svá tvrzení svědky, jenže dneska je u soudu možné všechno. Já ale neuhnu. Vím, že všichni slušní trenéři budou stát za mnou.Český fotbal není v pořádku." 

V devětapadesáti měl Ladislav Vízek druhou dceru - dnes je jí pět, je čtyři roky znovu ženatý se Simonou Vízkovou .

Vízkova prvorozená dcera - Pavlína - má za muže dalšího fotbalového reprezentanta Vladimír Šmicra, Vízkův bratr hrál ligu za Teplice. Paní Vízková, matka Ladislava mu v roce 2016 jezdila na Star Dance fandit a tvrdila, že jí splnil sen - protože ho uvidí poprvé v životě tančit.

Jestli se na Ladislava Vízka těšíte tak, jako já, tak se těšíte moc.

Vaše Pavlína Wolfová