Úvod » Program > Setkání s MUDr. Petrem Horou v Jasoni

Připravované akce

Září 2024
PO ÚT ST ČT SO NE
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Setkání s MUDr. Petrem Horou v Jasoni

09.09.2024 | 18:30 h
MUDr. Petr Hora, MBA, se narodil v roce 1969 v Plzni do lékařské rodiny – jeho otec Petr je renomovaný anesteziolog a intenzivista, matka Pavla působila jako stomatoložka. V roce 2007 založil společnost medical beauty s.r.o., která o rok později zahájila činnost pod názvem MEDICAL BEAUTY - Clinic of Aesthetic and Anti-aging Medicine v Plzni. Tato klinika od počátku propojuje péči o vnější krásu s vnitřním zdravím, což se odráží v jejím podtitulu "Health, Beauty and Anti-aging Solutions".

Petr Hora absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni. Po studiích se věnoval práci na Anesteziologicko-resuscitační klinice (ARK) a v Metabolické jednotce intenzivní péče FN Plzeň, stejně jako na Letecké záchranné službě AČR v Plzni-Líních. V roce 2003 se začal zajímat o nový obor medicíny – genomiku a personalizovanou medicínu. Tento směr se stal jeho profesní vášní, kterou rozvíjel pod vedením zahraničních odborníků.

Na klinice MEDICAL BEAUTY, kde působí i jeho manželka Gabriela, odpovědná za estetickou péči, se v roce 2009 uskutečnilo první genomické vyšetření pacienta z Plzně. MUDr. Hora navázal spolupráci s evropskými špičkami v oblasti genomiky a personalizované medicíny, včetně spolupráce s prof. Dr. Elenou Baranovou, MD, PhD., a lucemburskou laboratoří Reúnis.

Jeho klinika se postupně stala průkopníkem v oblasti diagnostiky a prevence na bázi genomické analýzy, včetně potravinových intolerancí, analýzy střevního mikrobiomu a epigenomických testů pro časnou detekci karcinomu tlustého střeva. V roce 2016 rozšířil služby kliniky i pro pacienty z celé České republiky a Slovenska v rámci projektu 5P MEDICINE – Genomic and Personalized Medicine.

Petr Hora je aktivním členem World Society of Interdisciplinary of Aesthetic and Anti-Aging Medicine (WOSIAM) a American College of Lifestyle Medicine (ACLM). Jako zvaný řečník se účastní mezinárodních kongresů a jeho tým se nadále zaměřuje na personalizovanou medicínu kombinující genomickou analýzu, střevní mikrobiom a potravinové intolerance. Více informací o na www.5pmedicine.com