Úvod » Program > Americké volby s Jefimem Fištejnem

Připravované akce

Listopad 2024
PO ÚT ST ČT SO NE
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Americké volby s Jefimem Fištejnem

04.11.2024 | 18:30 h
Srdečně vás zveme na jedinečnou debatu, která se bude věnovat nadcházejícím prezidentským volbám ve Spojených státech amerických. V diskusi se zaměříme na klíčové otázky, které mohou rozhodnout o budoucnosti nejen USA, ale i globální politiky.

•    Ekonomika a inflace – Stav americké ekonomiky, inflace, úrokové sazby, ceny pohonných hmot a dostupnost bydlení jsou vždy stěžejní témata. Jak kandidáti plánují řídit ekonomiku v době postpandemické obnovy, a jakým způsobem chtějí bojovat s inflací?
•    Imigrace a hraniční politika – Migrace zůstává kontroverzním tématem, především v souvislosti s jižní hranicí USA. Kandidáti mohou mít rozdílné pohledy na řešení imigrace, včetně otázek spojených s uprchlíky a nelegálním přechodem hranic.
•    Zdravotní péče – Zajištění dostupné zdravotní péče je dlouhodobě debatovaným tématem. Budou kandidáti prosazovat změny ve zdravotnictví, rozšíření programů jako Medicaid, nebo naopak omezování regulací?
•    Klimatické změny a energetická politika – Boj s klimatickými změnami, využívání obnovitelných zdrojů a přechod na udržitelnou energetiku budou významnými faktory v debatách. Kandidáti mohou mít rozdílné přístupy k regulaci emisí a investicím do ekologických projektů.
•    Vztahy s Čínou a zahraniční politika – Stále narůstající napětí mezi USA a Čínou v oblasti obchodu, technologií a geopolitiky je zásadním tématem. Jaký postoj kandidáti zaujmou vůči Číně a jak budou řešit americkou zahraniční politiku?
•    Práva žen a LGBTQ+ komunity – Potratová politika, rovnost práv a ochrana menšin jsou velmi diskutovaná témata, zejména po rozhodnutí Nejvyššího soudu ohledně zrušení federálního práva na potrat.
•    Zbraně a násilí – Otázka regulace zbraní a řešení problému masových střeleb je důležitým tématem voleb. Jak budou kandidáti reagovat na výzvy ke zpřísnění nebo zachování současných pravidel?
•    Volební systém a demokratické procesy – Po volbách v roce 2020 byla americká demokracie pod tlakem. Ochrana integrity voleb, volební reformy a boj proti dezinformacím se stávají stále významnějšími body volební agendy.


Máte další otázky? Připravte si je na hosta večera, kterým bude Jefim Fištejn, náš čestný člen, známý novinář, publicista a politický komentátor.