Úvod » Program > ODSTARTOVÁNO! - Michal Horáček

Předešlé akce

Prosinec 2016
PO ÚT ST ČT SO NE
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
             

ODSTARTOVÁNO! - Michal Horáček

12.12.2016 | 18:30 h

Víme i to, že Michal Horáček obvykle snídá banán a jogurt. Co je k tomu potřeba dodávat? Snad pár myšlenek. 
Za poslední měsíce jich Michal Horáček při mnoha příležitostech vyslovil spousty. Myšlenek i pochybností. Mluví, jak ho známe, květnatě, hloubavě, pro někoho je to pozér, pro jiného hrdina. Rozhodně od 3.11. reálný kandidát na hlavu našeho státu a tak možná alternativa k Miloši Zemanovi. V rozhovoru, který jsem s ním před pár týdny pro časopis Týden vedla, se svěřil, že právě formuluje devět bodů, na nichž svou tehdy ještě eventuální prezidentskou kampaň a pak i realizaci funkce vystaví. Nyní je tedy zveřejnil - na ně se také ptejme, až přijde do  klubu. Těší se na Vás. 
Devatero kandidáta na prezidenta v podání Michala Horáčka
1) Česká republika, Evropa a svět
Zahraniční politika České republiky musí být především dlouhodobě důvěryhodná a srozumitelná. Činí nezvratnou naši hodnotovou, kulturní i politickou příslušnost k euroatlantickému Západu, a především k plnoprávnému členství v Evropské unii a Severoatlantické alianci. Bez lavírování, silných slov a překvapení. To znamená stejně tak pevnou loajalitu, jako právo nesouhlasit a schopnost přinášet argumenty při hledání alternativních řešení.
2) Přistěhovalectví a migrace
Dostali jsme se do absurdní situace, kdy se Evropou valí statisíce lidí bez důvěryhodných dokumentů, a my nedokážeme nechat v české nemocnici pracovat kvalifikovaného lékaře z Kyjeva….. Je potřeba, aby tito lidé pochopili a ctili naše hodnoty, náš styl života, a zejména pak náš právní řád.
3) Armáda České republiky
Obranyschopnost České republiky je nebezpečně nízká. Musíme ji zvýšit. Vzhledem k povaze předpokládaných úkolů by bylo ideální vytvořit funkční evropský četnický sbor.
4) Technologie nové éry
Považuji za nezbytné výrazně posílit všeobecné povědomí lidí o těchto technologiích prostřednictvím škol, veřejných seminářů a také médií. O zdraví a budoucnosti naší ekonomiky rozhodne počet špičkových programátorů a naše schopnost je ve vlasti udržet.
5) Vzdělávání
Važme si proto vzdělání i učitelů od základních škol po univerzity, dávejme jim k práci dobré podmínky, plaťme je slušně a současně od nich očekávejme výsledky.
6) Chudoba a bludné kruhy sociálního vyloučení
Během deseti let se v České republice zvýšil počet sociálně vyloučených lokalit na dvojnásobek (dnes je jich přes 600). V mnoha případech se výše uvedené týká českých Romů – jejichž integraci je nezbytné považovat za jednu z dlouhodobých priorit celé společnosti, protože tento problém je příslovečnou tikající bombou – ale zdaleka nejen jich.
Nejdůležitějším z řady klíčů, jimiž musíme tu 13. komnatu našeho společného života otevřít, je vzdělání.
7) Rovnost mužů a žen
Průměrná výše mezd žen je o 18 % nižší než mužů a totéž nepřekvapivě platí o starobních důchodech. Překážky, zabraňující ženám vstupovat do všech společenských sfér, o něž mají zájem, a v rovné soutěži s muži se v nich prosadit, jsou překážkami v cestě celé společnosti, která si nemůže dovolit mrhat talentem poloviny svých členů.
8) Prosperita nepřijde bez podnikatelů
Prosperita České republiky nestojí a ani do budoucna stát nemůže na velkých zahraničních firmách nebo státní správě. Nechceme být montovnou nadnárodních korporací napořád.
9) Dopravní infrastruktura
Je nutné, aby v Česku vznikl jasný dokument, co stát v dopravě chce, proč to chce a jaké jsou priority. Měla by se stanovit pravidla, jak počítat přínosy různých řešení, a tím se řídit. Stavby silnic by neměly být politickým handlem mezi hejtmanem a vládou nebo mezi investorem a vládou.
Tolik Michal Horáček, možná příští prezident. 
Na viděnou tentokrát na Salabce!!! 
Pavlína Wolfová