Úvod » Program > A cirkus BUDE! Jiří Turek a František Ortmann

Předešlé akce

Duben 2019
PO ÚT ST ČT SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

A cirkus BUDE! Jiří Turek a František Ortmann

01.04.2019 | 18:30 h

Když jsem tam toho letního večera dorazila prvně a odcházela následujícího letního rána, slíbila jsem si, že to tak budu dělat pokaždé. Každý rok ve stejnou dobu. Představení - tuším, že to byli Francouzi - plné zvratů, dramatických linek, přenádherných lidí ve famózních kostýmech i bez nich. Naprosto dokonalá hudba, souhra, soulad, štěstí. Nic na tom, že ve stanu bylo snad 50 stupňů. Ta noc se mi vryla do paměti, tak jako vůně těch zpocených herců, s nimiž jsme pak do rána v plenéru tančili. 

Musíte to zažít - příval života, infuze štěstí. Ano, je to osobní dojem, naprosto neobjektívní líčení výsledku práce Jiřího Turka a jeho týmu, který rok, co rok shání ty nejúspěšnější divadelní ansambly světa, aby je představil na svátku nového cirkusu v Praze na Letné. 

"Tým je sice malý, ale skvělý a všech si velmi vážím. Ale první ročníky jsme dělali sami s kolegyní a to byla honička. Takže festival se sice rozrůstá, ale my také, i když to není tolik znát. A popravdě sám nevím, jak to zvládáme. Dramaturgie se tvoří dva roky dopředu, bez jistoty finančních prostředků. Je to adrenalin a často říkám, že pro nás větší než pak pro artisty během představení, " vypráví o tom v novinách Jiří Turek. 

Jeho do klubu na mou velkou prosbu doprovodí další genius svého oboru - gurmán, kulinář, ale především můj přítel a fotograf František Ortmann, kdysi reportážní novinář, dnes fotograf jídla a originální a exkluzívní a fantastický kronikář Letní Letné. A je s ním legrace. 

Přijďte se pobavit a přiveďte i svoje děti - budeme promítat, metat kozelce, vyprávět a hrát. Klasicky rodinný večer ve Vision Business Clubu začne v pondělí! 

A navíc - uvidíme se pak jistě znovu v létě na Letné!!! 

Vaše Pavlína