Úvod » Program > Nejvyšší čas na filosofii. Přichází Daniel Kroupa

Předešlé akce

Leden 2019
PO ÚT ST ČT SO NE
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             

Nejvyšší čas na filosofii. Přichází Daniel Kroupa

28.01.2019 | 18:30 h

Na co je nám FILOSOFIE? 

"Vědecké poznání společnosti poskytuje stále nové a nové technické prostředky. K jakým cílům či účelům mají sloužit – o to se už věda nestará, protože to je věcí filozofického myšlení. Říci, že toto myšlení je zbytečné, znamená přenechat život člověka a společnosti pouze iracionálních motivům. Ve skutečnosti skoro každý člověk přemýšlí o účelu a smyslu svého života, zejména ve chvílích zásadních rozhodnutí, filozofie nabízí možnost, jak to dělat pořádně, " řekl D.K. pro  Paměť národa

VČEREJŠEK

Třicet let od sametové revoluce. Čas se otočit. S Danielem Kroupou můžeme vzpomínat na léta slávy OF, později vzestup a pád ODA ( pamatujete?!), na doby kolaiční smlouvy a časy, kdy se věci měnily rychle a pak se dlouho něměnily. 

"Hodnoty a principy, ze kterých jsem ve své politické činnosti vycházel, jsem nezměnil. Je to stále obhajoba důstojnosti a svobody jednotlivce, lidských práv, občanské společnosti, liberální demokracie a demokratické Evropské unie. Během patnácti let v politice se změnilo moje poznání prostředků, jimiž lze těchto cílů dosahovat, a samozřejmě toho, jak funguje politika a stát." Danilel Kroupa pro Paměť národa.

DNEŠEK

Daniel Kroupa má zato, že Andrej Babiš se naší zemi vymstí. Taklé, že Miloš Zeman si Andreje Babiše drží kvůli vlastní agendě. 

"Babiš má podle Kroupy silné motivy, aby se udržel ve vládě. Kromě možného ovlivnění vyšetřování jeho kauz mu prý jde o miliardy korun. Vláda totiž chce zrušit zastřešení evropských dotací, které by pak šly i do velkých firem, jako je třeba Agrofert. Kroupa ale mluví taky o rozkoši z ovládání druhých. Navíc zatímco my se údajně bavíme o ptákovinách, ohrožené jsou podstatné věci, jako je přijetí Eura nebo energetická bezpečnost," napsal nedávno Reflex a v tomtéž duchu se nad postoji Daniela Kroupy zamýšleli v  E15. 

A ZÍTŘEK 

Daniel Kroupa vidí v našem čele opakovaně selhávající lidi, má zato, že dnešní mladí lidé mají v politicích antihrdiny. Dívá se na věci pohledem pedagoga, ale jistě také otce. Spolu s manželkou vychovali 6 dětí a o rodině smýšlí tedy velmi tradičně. Syna Mikuláše jsme nedávno poznali v našem klubu - ředitel Paměti národa, Janka nikoli, protože je zapáleným investigativním reportérem a nikdy nemá čas.   

"Oslavy svátku boje za svobodu a demokracii neorganizuje stát, ale v posledních letech lidé sami. Počet těch, kteří se oslav účastní, každým rokem stoupá. Letos (2018) to jenom v Praze bylo přes čtyřicet tisíc lidí. Pokud to bude pokračovat, jednou se to určitě projeví i v politice. Uvidíme, zda to ovlivní další volby."

Těším se na něj. Přijďte se seznámit!  

Vaše Pavlína Wolfová